ABC (Algemene Basis Cursus)

Algemene Basis Cursus (ABC)

De ABC-cursus is voor honden die de puppycursus al hebben gedaan of ouder zijn dan negen maanden. Hieronder worden die onderwerpen beschreven die in de cursus worden behandeld.

Net als in de puppy of jonge honden cursus behandelen we de commando’s volgen, zit, af, sta en blijf. Qua niveau gaan we wel een stapje verder:

Sta. Terwijl u bij de puppy- en jonge honden cursus bij het sta, naast de hond blijft staan, moet u nu een stap opzij doen, zodat we goed kunnen zien dat de hond ook echt blijft staan.

Blijf. Het blijven gebeurt nu niet meer aan de lijn maar los. Hierbij gaat u (individueel) zo’n vijf meter voor de hond staan en moet de hond twee minuten blijven liggen.

Kom voor. Dit commando spreekt eigenlijk voor zich. Nadat de hond het commando zit en hierna blijf heeft gekregen loopt u zo’n tien meter bij de hond vandaan. Vervolgens roept u de hond bij naam en daarna “kom voor”. De hond komt nu in een rechte lijn naar u toe en gaat recht voor u zitten.

Aan de voet. Nadat de hond is voorgekomen, krijgt de hond het commando “aan de voet”. De hond loopt nu via uw rechterhand achterlangs waarna hij netjes links naast u komt zitten.

Naast deze commando’s kijken wij natuurlijk naar de omgang van de baas met de hond en het algemeen appèl.

U begrijpt dus wel dat u in dezelfde tijd als de puppy-cursus, meer moet doen, maar ook nog op een hoger niveau. Het is dus belangrijk om dagelijks even met uw hond te oefenen waarbij het vooral leuk moet blijven om met de hond te werken.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print