Algemene Basis Cursus 1&2

Algemene Basis Cursus 1&2

De ABC-cursus is voor honden die de puppycursus al hebben gedaan (ABC 2) of ouder zijn dan negen maanden.  Een hond die nog geen cursus heeft gevolgd, start altijd met de ABC 1. In deze cursus worden de commando’s stap voor stap aangeleerd en eindig je met een gehoorzame hond. Zoals gezegd, als je de puppycursus al hebt gedaan of je bent helaas niet geslaagd voor de ABC, kom je bij de ABC 2 terecht. Tijdens deze cursus gaan we niet meer stap voor stap aan de slag, maar krijg je eigenlijk een verdieping van de ABC waardoor je een hele goede basis krijgt om door te gaan naar de GBC. Vanuit de ABC 1 kan je natuurlijk ook doorstromen naar de GBC. Hieronder worden die onderwerpen beschreven die in de cursus worden behandeld.

Net als in de puppy cursus behandelen we de commando’s loop, volg, zit, af, sta en blijf. Qua niveau gaan we wel een stapje verder:

Sta. Terwijl je bij de puppy- en jonge honden cursus bij het sta, naast de hond blijft staan, moet je nu een stap opzij doen, zodat we goed kunnen zien dat de hond los van jou staat en ook echt zelfstandig staat.

Blijf. Het blijven gebeurt nu niet meer aan de lijn maar los. Hierbij ga je (individueel) zo’n vijf meter voor de hond staan en moet de hond twee minuten blijven liggen.

Kom voor. Dit commando spreekt eigenlijk voor zich. Nadat de hond het commando zit en hierna blijf heeft gekregen loopt je zo’n tien meter bij de hond vandaan. Vervolgens roep je de hond bij naam en daarna “kom voor”. De hond komt nu in een rechte lijn naar je toe en gaat recht voor je zitten.

Aan de voet. Nadat de hond is voorgekomen, krijgt de hond het commando “aan de voet”. De hond loopt nu via uw rechterhand achterlangs waarna hij netjes links naast je komt zitten.

Naast deze commando’s kijken wij natuurlijk naar de omgang van de baas met de hond en het algemeen appèl.

Je begrijpt dus wel dat je in dezelfde tijd als de puppy-cursus, meer moet doen, maar ook nog op een hoger niveau. Het is dus belangrijk om dagelijks even met je hond te oefenen waarbij het vooral leuk moet blijven om met de hond te werken.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print