Activiteiten

Wij organiseren diverse activiteiten tijdens het seizoen. Hieronder kun je lezen welke het zijn. Wij vinden het erg leuk als je mee gaat of komt en natuurlijk ook als je laat weten als je ideeën hebt.

 


Strandwandeling

Zodra we weer het strand op mogen met de hond, gaan we meestal op een zondag even lekker uitwaaien. Aangezien op het strand lopen al vrij zwaar is en we vaak dik een uur weg zijn, is deze wandeling niet geschikt voor pups. Na de wandeling wordt er onder elkaar (voor de liefhebbers) nog wat gedronken, voor eigen rekening.

Zwerftocht

IMG_6309Deze wandeling wordt ook meestal op zondag gehouden en is qua duur niet echt in te schatten. Aangezien het een zwerftocht is, zal het niet voor het eerst zijn dat we de weg kwijtraken. Vandaar ook dat ook deze wandeling niet geschikt is voor pups. Meestal lukt het om binnen twee uur weer terug te zijn waarbij we, onder het genot van iets warms (voor eigen rekening), vragen beantwoorden en we meedingen naar de titel ‘Speurneus van het seizoen….’.

 

Theorieavond

Op deze avond gaan we dieper in op de ervaringen van de cursus en verzorging van de hond.

Heeft u ideeën, laat het ons weten! Een zeer leerzame en (onmisbare) gezellige avond!

Examendagen

Tijdens deze dagen loopt u examen (meestal op zondag).
Dit doet u met uw hele groep maar grotendeels alleen voor de losse onderdelen.
Bij de GBC-cursus gaat u voor het eerst samen met de groep examen lopen.
IMG_5105Hierbij doet u dus zelf de losse onderdelen maar gebruikt u de groep bij bijvoorbeeld het zigzag volgen. Het examen duurt afhankelijk van de grote van de groep meestal ongeveer één uur. Spannende dagen maar wel erg leuk om te doen en mee te maken. Op de zaterdag van de examens is er nog gewoon les, zei het een korte! U wordt beoordeeld door twee externe juryleden welke niet alleen kijken naar wat de combinatie presteert maar ook hoe de combinatie zich gedraagt. Hierover wordt ook een kort verhaaltje gemaakt op uw cijferlijst. Kortom; Heel erg leerzaam! Indien u tijdens de lessen altijd alleen komt, kom dan tijdens het examen ook niet met publiek. Dit kan de hond onnodig afleiden met alle gevolgen van dien.

Diploma uitreiking

13246231_1870953843132247_3333938028787436917_oDiploma-uitreiking (zonder hond) Tijdens de diploma-uitreiking, hoort u of u geslaagd bent of niet. Voor de pups is dit niet belangrijk want deze krijgen enkel een cijferlijst met een certificaat. Deze slagen dus eigenlijk altijd! Voor de overigen geldt dat ze een minimum aantal punten moeten halen om te slagen. U krijgt altijd een cijferlijst met de beoordeling, maar of u een diploma krijgt hangt af van uw eigen inzet en die van de hond. Tijdens de uitreiking krijgt u allemaal wat lekkers mee voor de hond en houden we een loterij met wat leuke prijsjes. Echt een hele gezellige avond die u na al uw inzet niet mag missen, ook al hebt u het idee er niets van gebakken te hebben.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print