Club GG (Club Gedrag & Gehoorzaamheid)

De Club GG is een cursus voor doorzetters. Gewoon lekker om elke week onder elkaar aan het werk te zijn en je hond uit te dagen. De Club GG wordt vaak gecombineerd met de GGA en de GGG en er lopen dus verschillende niveau’s bij elkaar. Daarnaast dagen wij je lekker uit om mee te oefenen met de andere niveau’s. Dat is niet alleen leerzaam, maar vooral erg leuk! Dit is geen cursus voor mensen die snel tevreden zijn. Kortom, voor de echte doorbijters!

Tijdens deze cursus loopt de hond veel los. In de cursus komen de volgende zaken aan bod:

Het loop en volg (zowel links als rechts) tijdens parcours _MG_4704met hierin het zit, af en sta met stap opzij. Daarnaast wordt het volgen in een cirkel (combinatielopen) links- en rechtsom beoordeeld. Hierbij staan alle combinaties op enige afstand in een cirkel opgesteld en loop één combinatie op aangeven van de jury links om één combinatie en daarna rechtsom om een andere. Hierna gaat de lijn los en wordt eenzelfde oefening los gedaan. Dit alles wordt gedaan nadat het gedrag ten opzichte van andere honden wordt bekeken. Dit doen we door een ZIG-ZAG oefening. Naast de volgoefeningen moet de combinatie een 8 lopen.

Ook het kom-voor zit in deze cursus. Alleen moet de hond tijdens het voorkomen tussentijds af. Hierna gaat de hond aan de voet en terug naar de plaats.

De hond moet 2 minuten blijven terwijl de baas uit zicht gaat. De honden zijn dus twee minuten ‘alleen’ op het veld en moeten netjes blijven wachten tot de baas terug is.

Het beter wordt gebruikt om de hond te bewegen de uitvoering te verbeteren. Hiervoor stappen wij bijvoorbeeld een stapje naar rechts, waardoor de hond te ver bij ons vandaan zit. Door het commando beter te geven moet de hond weer netjes aansluiten. Deze oefening kan bij allerlei commando’s gebruikt worden en in alle richtingen.

Als laatste onderdeel krijgt de hond iets te eten aangeboden en wordt het voor de hond achtergelaten. Het onderdeel is voedsel weigeren.  Zodra de laatste hond heeft gehad, wordt het voedsel bij eerste hond weer weggehaald etc. Uiteraard is het de bedoeling dat de hond niets aanneemt en zelfs als het in de bek gestopt wordt, deze het uiteindelijk uitspuugt.

Uiteraard wordt ook tijdens deze cursus gelet op de omgang van de baas met de hond en het algemeen appèl.

Hard werken, veel oefenen en uitdagen zijn steekwoorden die van toepassing zijn op deze cursus. Door spelenderwijs de oefeningen te doorlopen en vooral plezier te hebben samen, ga je hiervan genieten en leg je een mooie basis voor de andere GG-cursussen.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print