Club GG (Club Gedrag & Gehoorzaamheid)

De Club GG is een cursus voor de doorzetters. Gewoon lekker om elke week onder elkaar aan het werk te zijn en je hond uit te dagen. De Club GG is er een paar seizoenen tussenuit geweest, maar aangezien veel mensen moeite hadden met het behalen van de GGA, hebben wij hem weer geïntroduceerd. Dit is geen cursus voor mensen die snel tevreden zijn. Kortom, voor de echte doorbijters!

Tijdens deze cursus loopt de hond veel los. In de cursus komen de volgende zaken aan bod:

Het volgen (zowel links als rechts, als los en vast) tijdens parcours _MG_4704met hierin het zit, af en sta met stap opzij. Daarnaast wordt het volgen in een cirkel (combinatielopen) links- en rechtsom beoordeeld. Hierbij staan alle combinaties op enige afstand in een cirkel opgesteld en loop één combinatie op aangeven van de jury links om één combinatie en daarna rechtsom om een andere. Hierna gaat de lijn los en wordt eenzelfde oefening los gedaan. Dit alles wordt gedaan nadat het gedrag ten opzichte van andere honden wordt bekeken. Dit doen we door een ZIG-ZAG oefening. Naast de volgoefeningen moet de combinatie zowel los als vast een 8 lopen.

Ook het kom-voor zit in deze cursus. Alleen moet de hond tijdens het voorkomen tussentijds af. Hierna gaat de hond aan de voet en terug naar de plaats.

Ook het voorleiden zit in deze cursus waarna de hond wordt betast door de instructeur. Hierna gaat de begeleider het gebit tonen van de hond.

Ook tijdens deze cursus moet de hond 2 minuten blijven en gaat de baas uit zicht.

Als laatste onderdeel krijgt de hond iets te eten aangeboden en wordt het voor de hond achtergelaten. Het onderdeel is voedsel weigeren.  Zodra de laatste hond heeft gehad, wordt het voedsel bij eerste hond weer weggehaald etc.

Uiteraard wordt ook tijdens deze cursus gelet op de omgang van de baas met de hond en het algemeen appèl.

Hard werken, veel oefenen en uitdagen zijn steekwoorden die van toepassing zijn op deze cursus. Door spelenderwijs de oefeningen te doorlopen en vooral plezier te hebben samen, ga je hiervan genieten en leg je een mooie basis voor de vervolg GG-cursussen.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print