GGA (Gedrag & Gehoorzaamheid Algemeen)

Voor de echte werkers onder ons is dit misschien wel de leukste cursus van allemaal. Niet alleen door de instructeur die les geeft (grapje) maar ook vanwege de grote variëteit aan onderdelen. Bij deze cursus gaat het er echt om dat je wat wil bereiken met de hond. Niet dat je dat bij de vorige cursussen niet hebt gedaan, maar hier gaan we toch weer een stapje verder.

Tijdens deze cursus loopt de hond geheel los. Vaak lopen we in een gecombineerde groep van Club GG, GGA en GGG. In de cursus komen de volgende zaken aan bod:

Het volgen tijdens parcours met hierin, zit, af en sta. Hierbij komt de baas niet tot stilstand en zodra de hond het commando heeft uitgevoerd, moet deze op het commando naast komen en weer volgen. De hond moet rechts volgen met versnelde en langzame pas.

Net als bij de vorige cursussen moet de hond voorkomen maar nu  met tussentijds af en tussentijds sta, waarna de hond voorkomt en voorlangs aan de voet gaat, het naast.

imagesTijdens de cursus gaan we aan de slag met het Vlak aport (hout of dummy). Hierbij wordt het aport door de begeleider zo’n 5 meter vooruit gegooid en moet de hond dit na het commando ‘aport’ ophalen. Hierna komt de hond met het aport in de bek voor de baas zitten, zodat deze het aport netjes aan kan pakken.

Ging de hond tijdens de vorige cursussen nog terug naar de plaats, wordt deze nu rechtstreeks naar het Vak gezonden. Dit is een afgebakend gebied waarin de hond af moet gaan, waarbij deze de baas aankijkt.

Was het voorheen 2 minuten af uit het zicht, moet de hond nu Zit (1 minuut uit zicht). Een lastige oefening voor de luilakken onder ons.

Tijdens deze cursus moet de hond ook voedsel weigeren. Ook wordt er natuurlijk weer gelet op de omgang van de baas met de hond en het algemeen appèl.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print