GGG (Gedrag & Gehoorzaamheid Gevorderden)

Naast GGA is er ook een gevorderden versie, de GGG. Dit is een betrekkelijk nieuwe cursus waarin nieuwe onderdelen zijn ingebracht. Tijdens deze cursus lopen ook vaak cursisten van de Club GG en de GGA mee, waardoor het een leuk gezellige club is van verschillende niveau’s waarin men zich aan elkaar kan optrekken en vooral veel van elkaar kan leren.  Hierin zitten de volgende onderdelen;

Het volgen tijdens parcours is zoals in de GGA en wordt uitgebreid met apèl op afstand met hierin Zit, Af, en Sta. Hierbij geeft de begeleider alleen handgebaren op afstand, die door de hond moeten worden opgevolgd.

Blijf uit zicht (3 minuten) wordt langer en neemt 3 minuten in beslag. Hierbij blijft de begeleider dus drie minuten van het terrein af. De honden zijn hierbij af.

Het aport is hetzelfde, zij het niet dat de hond over een hindernis moet springen en het aport niet heeft zien vallen achter de hindernis. Daarnaast moet de hond niet alleen hout maar ook metaal apporteren.images-2

Ook het vak zenden gaat niet meer rechtstreeks, maar via een pion. Hierbij maakt de hond een hoek van 90 graden en moet bij de pion ook wachten alvorens naar het vak te worden gezonden.

Nadat dit heeft plaatsgevonden loopt de begeleider naar het vak toe waarbij de hond halverwege geroepen wordt. De hond moet dan naastkomen en volgen.

Naast het aport over de hindernis, wordt er ook Aport met richting afgenomen. Hierbij liggen er drie aporten op een rij en krijgt de begeleider opdracht het linker of rechter aport te laten halen.

Tijdens de gehele les heeft de begeleider een houtje bij zich gedragen. Dit houtje wordt door de instructeur met een tang tussen andere houtjes (exact hetzelfde) neergelegd. Hierna draaien begeleider en hond zich om en krijg de hond opdracht om te zoeken. Deze moet het juiste houtje er tussenuit halen, het sorteren.

Tijdens deze cursus wordt er natuurlijk weer gelet op de omgang van de baas met de hond en het algemeen appèl.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print