Het Team

Het team bestaat uit vijf instructeurs, Roos Dijkstra-Schavemaker, Peter Schoenmakers, Henk Tammerijn,  Kayleigh Vasse en Annemiek Woutersen die tevens het secretariaat voor haar rekening neemt.
De trainingsgroep werd in 1981 opgericht door Alphons Dijkstra (zie foto onder) en is al die tijd actief in Zoetermeer. Vanaf het begin traint de trainingsgroep op de aan Boerhaavelaan, maar is in 2018 verhuisd naar het van Doornenplantsoen. Door de jaren heen kreeg de trainingsgroep haar eigen behendigheids-toestellen, welke in 2015 geheel vernieuwd zijn. Vroeger werden deze elke zaterdag in een aanhanger naar het terrein gebracht, maar inmiddels staat de eigen container van de trainingsgroep op het terrein. Heel erg veel mensen hebben door de jaren heen de trainingsgroep geholpen om het te maken wat het nu is. Uiteraard gebeurt dit nog steeds geheel vrijwillig en zonder deze inzet kan de trainingsgroep niet bestaan. Natuurlijk bestaan wij ook doordat trouwe cursisten, die soms al een paar honden bij ons hebben opgeleid, steeds bij ons terugkomen. Wij hopen er dan ook nog heel lang voor u te zijn….

Roos Dijkstra-Schavemaker
Als klein meisje was ik gek op honden. Ik wilde het liefst mijn eigen hondje, maar aangezien dat niet kon, aaide ik alle hondjes van buren en kennissen. Alphons Dijkstra was een vriend van mijn ouders en hij vroeg me of ik het leuk zou vinden om op zaterdag mee te gaan naar de Goede Combinatie. Ik was heel enthousiast en al snel liep ik met een teckel van een vriendin van ons, de cursussen. Ik vond het geweldig. De hondenclub bleef leuk, maar het uitgaan ook en dan is zaterdagochtend wel heel vroeg. Ik heb dus even pauze gehad van de hondenclub, maar kwam met mijn eerste eigen hond heel snel weer terug. Ik was toen 19 jaar en Mila en ik, liepen met heel veel plezier cursussen. Ik heb met Mila ook nog wat andere bezigheden gehad, dus opnieuw volgde een kleine pauze. Ik kwam terug in 2014 met mijn vriend. Hij had nog niet zoveel ervaring met honden en dus ging hij cursus lopen met mijn hond Mila. De club voelde als een tweede thuis en daarom was ik niet moeilijk over te halen om ook trainingen te gaan geven. Vanaf 2015 sta ik voor de groepen en ik ben niet meer van plan weg te gaan….vanaf nu komen jullie dus niet meer van mij af.
Hoewel ik opgeleid ben tot leerkracht, ben ik op dit moment thuis met mijn zoontje van 1,5 jaar. Ik houd me daarnaast nog wel bezig met cursussen binnen de hondenwereld, zodat ik hopelijk ook voor mij zelf kan gaan beginnen. Mail Roos

Peter Schoenmakers
Ik ben op 1 februari 1995 gestart als instructeur bij de hondentrainingsgroep. Met mijn toenmalige hond Dingo had ik alle cursussen doorlopen en Alphons vroeg mij tijdens de strandwandeling in oktober, om te komen lesgeven. Daar hoefde ik niet echt lang over na te denken en samen met Remco Dijkstra, de zoon van Alphons, startte ik mijn avontuur. Wat een mooie ervaring om bij de Goede Combinatie les te mogen geven. Het heeft het vuurtje aardig aangewakkerd, want later startte ik als instructeur bij de Brandweer, het Verhuiscollege en tegenwoordig als kaderinstructeur geef ik met veel plezier EHBO-lessen bij het Rode Kruis. Ik ben getrouwd met Joke en heb twee katten en een hond Senna die elke zaterdag met mij meekomt. De dynamiek van het lesgeven en de interactie met de baasjes vind ik fantastisch en hoop nog heel lang deel uit te mogen maken van het team. Mail Peter

Henk Tammerijn
Ik ben Henk Tammerijn geboren 1959 getrouwd , vader en opa.
In 1994 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Goede Combinatie door cursus te gaan lopen met onze eerste hond Max, een kruising. In 1998 zijn we verliefd geworden op de witte herder en onze tweede hond Rowhan kwam in ons leven.
Na het overlijden van Rowhan, een Amerikaans/Canadese witte herder, waarmee we geen cursus hebben gelopen, omdat hij gewoon mee ging in de opvoeding van de kinderen, werd in december 2008 onze Antar, een Zwitserse witte herder, geboren. Met hem zijn we toen in februari opnieuw cursus gaan lopen bij de Goede Combinatie. Met Antar hebben we alle gehoorzaamheidscursussen doorlopen en tijdens deze periode ben ik gevraagd of ik interesse had om bij de trainingsgroep les te komen geven. Omdat ik het erg leuk vind mensen te helpen met hun hond, ben ik op de uitnodiging ingegaan en geef nu alweer vanaf 1 september 2010 les.
In April 2010 hebben we Finn, ook een Zwitserse witte herder gekregen, waarmee mijn vrouw alle cursussen heeft gelopen. Onze beide reuen zijn dekreuen geweest en hebben daardoor shows gelopen en ringtraining gehad. Finn was vanaf zijn tweede altijd bij mij bij de lessen aanwezig en we hebben samen een aantal jaren behendigheid gedaan.
Antar bleef gezellig thuis en vond het prettig om samen met mij vrouw te wandelen van Noordhove naar de Boerhaavelaan om zijn ”broer” en de baas op te gaan halen aan het eind van de cursusdag, om dan weer samen naar huis te gaan. Mail Henk

Kayleigh Vasse
Mijn naam is Kayleigh Vasse. Van jongs af aan heb ik al passie voor dieren. Daardoor besloot ik van mijn hobby mijn beroep te maken. Na het behalen van mijn diploma paraveterinair dierenartsassistente wilde ik me graag specialiseren in het gedrag van honden. Ik heb vervolgens zowel bij O&O als bij Dogvision Kynologisch Opleidingscentrum mijn Kynologisch instructeurs en gedragstherapeut diploma behaald. Mijn passie voor honden heeft er voor gezorgd dat ik in 2017 mijn eigen bedrijf ben gestart “Heart for dogs”. Ik geef voornamelijk gedragsconsulten en privé trainingen. Het wisselende werk met verschillende honden en eigenaren maakt het werk erg leuk. De klik met de Goede Combinatie was er al veel eerder! Ik heb met verschillende “leen hondjes” cursussen gelopen en heb ook hier mijn snuffelstage in 2014 gevolgd. Ik vond het zo leuk dat ik eigenlijk ben blijven plakken.  Al meerdere seizoenen sta ik vol enthousiasme voor de groepen en heb ik het erg naar mijn zin. Elk seizoen is weer anders net zoals de hond-eigenaar combinatie. Mijn doel is de eigenaren de juiste handvatten te geven zodat ze voor altijd een gelukkige combinatie met hun hond blijven! Voor mij is cursus geen verplichting maar een geniet moment tussen hond en eigenaar waar ik deel vanuit mag maken. Hopelijk zie ik ook u samen met uw hond snel op ons hondenveld! Mail Kayleigh

Annemiek Woutersen

 

 

 

Mail Annemiek (tevens secretariaat)

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print