We zijn weer begonnen…

38 jaar mensen, wat een tijd! Alweer een jaar op de nieuwe locatie en het weer was prachtig. Voor het eerst dit jaar begonnen met een theoriedag de 7e, maar vandaag lekker het veld op. De behendigheid liep een weekje voor en was al wel direct het veld opgegaan, dus daarvoor alweer de tweede les. Er is veel nieuws  te vertellen en om te beginnen is het team uitgebreid. Martin en Roland komen het team versterken. Zij maken beide deel uit van de Gedrag & Gehoorzaamheid groep en lopen al heel wat jaren bij de trainingsgroep. Welkom!

Een theoriedag in plaats van de vertrouwde inschrijfavond. Tijdens de cursus hebben wij heel wat te vertellen en dat gaat vaak ten koste van de tijd die je als cursist hebt om te lopen. Vandaar dat wij met ingang van dit seizoen de theoriedag hebben ingevoerd. Niet een hele dag theorie, maar een goed uur allerlei handige tips en trucs waarmee je een betere cursist wordt en wij op het veld een heleboel zaken niet meer hoeven aan te stippen. Bij de ene cursus de meer elementaire zaken en bij de andere veel meer diepgaande informatie over hoe je je hond kunt lezen en bepaalde gedragingen kunt herkennen. Belangrijk om op jouw niveau als eigenaar naast je hond te staan. Ondanks dat we een beetje valse start hadden (de zaal ging wat laat open) was het een goede dag waarin wij veel hebben kunnen delen. Best weer wat zaken kunnen oppoetsen, maar hier zeker mee doorgaan.

Dan is het natuurlijk het eerste seizoen waarin wij GEEN zwerftocht hebben. Voor sommige trouwe aanhangers erg jammer, maar het aantal cursisten dat meeging liep behoorlijk terug. Voor Peter altijd een hoogtepunt van het seizoen, waarbij hij de honden weer zo vuil mogelijk mocht afleveren en de baasjes ook niet altijd even schoon bij de finish aankwamen.

Ondanks de titels Smeerpoets en Speurneus van het seizoen is dat misschien wel gelijk de reden dat maar een bescheiden groep meeging op deze tochten. Vandaar dat wij met ingang van dit seizoen alleen nog een strandwandeling houden.

En dan is er natuurlijk de verandering omtrent de Gedrag & Gehoorzaamheid. Voor de meetsen een ver van mijn bed show, maar voor sommigen een belangrijk onderdeel op de zaterdag. Vroeger kende wij alleen het Club GG en dat was het hoogst haalbare bij de hondentrainingsgroep. Een paar jaar geleden veranderde wij de inhoud van de cursussen meer gericht op de eisen van de Federatie Hondensport Nederland (FHN). Met Club GG, GG Algemeen en een GG Gevorderden cursus wilden wij meer inhoud en doorstroming bieden aan de cursisten die naast de gehoorzame huishond, echt de hondensport in wilden. Met deze niveau’s hebben wij een beetje geworsteld en hebben met ingang van dit seizoen ervoor gekozen om de cursus op basis van Internationale regels in te richten. Deze Internationale regels worden uitgegeven door de Federation Cynologique Internationale (FCI). Wij hebben er vertrouwen in dat veel cursisten erg veel plezier gaan beleven aan dit avontuur.   

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *