Puppy-cursus

Tijdens de puppy cursus, voor honden tot ongeveer zeven maanden, leer je op een speciale manier met uw hond omgaan. Het gaat er tijdens de puppy cursus om, een goede band op te bouwen tussen baas en hond. Het is de bedoeling tijdens deze eerste cursus een ‘Goede Combinatie’ neer te zetten.

Verder behandelen wij wat algemene zaken tijdens de cursus die u in de praktijk (bijvoorbeeld een dierenartsbezoek) nodig kunt hebben.

Tijdens de cursus behandelen wij de volgende onderwerpen:

  • Loop. De hond loopt op kniehoogte, links naast ons. Hierbij gaan wij soms linksomkeer en soms rechtsomkeer. Verder lopen wij tijdens parcours ook links- en rechtsaf.
  • Kijk. Bij het commando kijk, kijkt de hond naar ons en wordt hiervoor beloond.
  • Zit. Hierbij moet de hond netjes links naast ons gaan zitten.
  • Af. Wij gebruiken af of “down” (voor de jacht) en niet “lig” omdat dat teveel op zit lijkt. Hierbij gaat de hond links naast ons op de grond liggen.
  • Volg. Na het commando volg (onder de hand) kijkt de hond naar ons en volgt strak naast ons.
  • Sta. Met dit commando blijft de hond netjes naast ons staan.
  • Blijf (1 minuut aan de lijn). Hierbij gaat de hond af waarna de baas met gestrekte lijn voor de hond gaat staan. De hond moet nu netjes één minuut blijven liggen.
  • Omgang van de baas met de hond. Hoe gaat de baas op de juiste manier met de hond om.

De puppycursus start meestal om 9:00 of 10:00 uur. Wij lopen diverse cursussen tussen 9:00 en 13:00 uur en naar aanleiding van je inschrijving, krijg je te horen hoe laat je loopt. De cursussen duren ongeveer een uur. Voor puppy’s is dat natuurlijk te lang, maar deze cursus wordt regelmatig onderbroken om even met de honden te spelen. Aangevuld met alle vragen van cursisten komt de lestijd al heel snel op een uurtje.

De pupycursus kost inclusief de activiteiten (theorieles en diploma-uitreiking) € 52,50. Je kunt het cursusgeld aan ons overmaken, naar de bankrekening NL33 INGB 0005263325 ten name van;  “de Goede Combinatie”.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print