Grijs, groener, groenst…

In 2018 verruilden wij ons vertrouwde strookje beton aan de Boerhaavelaan, voor een prachtig grasveld aan het van Doornenplantsoen in Zoetermeer. Groot, groen en voorzien van een prachtig hek, waardoor wij ons opeens geen zorgen meer hoefden te maken, voor ontsnappende honden. Niet dat het ooit was misgegaan (ontsnappen veel, maar ongelukken nooit) maar toch sta je er anders. Voor de mensen waarvan de hond het rit aannam, leest dit toch net even anders, want die waren soms lange tijd bezig hun hond weer aan de lijn te krijgen, met alle frustraties van dien. Met een vergunning op zak stalden wij opnieuw een container op het terrein en konden onze spullen weer makkelijk neerzetten, gebruiken en weer opslaan. In 2022 bereikten ons echter berichten dat ons mooie veld inzet was bij plannen om een nieuwe school met sporthal te bouwen.

MOTION Beweeg College en een nieuwe gemeentelijke sporthal zo lezen we in het artikel.
En dus gingen we weer in gesprek met de gemeente over een mogelijke nieuwe locatie. Ongeveer tegelijk bereikten ons het nieuws dat de oprichter van Hondenschool Zoetermeer, om gezondheidsredenen, ging stoppen met de school. Aangezien zij een prachtig plekje hadden in het Buytenpark, gingen wij snel een praatje maken. Helaas was alles al opgezegd en overgedragen aan de Gemeente.

Uiteindelijk konden wij ons inschrijven voor de locatie in het Buytenpark, aarde Buytenparklaan 8. Inmiddels hebben wij de planning voor de komende twee seizoenen rond en gaan wij zelfs, naast de zaterdag, op maandagavond lopen. Op maandagavond reserveren wij het veld voor behendigheid. Dit is namelijk een hele leuke, maar ook tijdrovende bezigheid. Door 3 uur te reserveren op maandag, kunnen we nu beginners en gevorderden laten lopen en hoeven de deelnemers alleen op te bouwen of af te breken.
Daarnaast kunnen we gebruik maken van een aanwezige opslag en hebben wij zelfs toiletten tot onze beschikking. Dat laatste is zeker als je de hele zaterdag op het veld staat, erg prettig.

Wij hopen uiteraard op onze nieuwe stek, nog heel erg lang te kunnen lopen en vele Goede Combinaties af te kunnen leveren. Kom gerust een keertje kijken, praatje maken en genieten van onze prachtige hobby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *