Behendigheid Beginners

Behendigheid is een cursus die je kunt lopen nadat je de GBC-cursus hebt doorlopen. Het is van belang dat de hond in voldoende mate onder apèl staat, zodat deze zich vrij kan bewegen in de ring, maar dat deze wel goed luistert.
Soms mogen honden op therapeutische basis aan deze cursus deelnemen, omdat ze nogal onzeker of bang zijn. Tijdens de beginnerscursus leer je het goed en veilig opbouwen van de toestellen en alle ins- en outs van het spel. Wat zijn fouten en wat zijn weigeringen. Tijdens behendigheid kijk en leer je vooral van elkaar en werk je toe naar het foutloos nemen van alle hindernissen en daardoor het lopen van een fIMG_0874outloos parcours, dat elke week anders is. Je krijgt inzicht in het zo slim mogelijk lopen van het parcours, loop ik links of juist rechts, alles met het uiteindelijke doel de snelste te worden. Meestal loop je twee seizoenen de beginnerscursus alvorens je je bij de gevorderden kan voegen. Tijdens deze cursus behendigheid maak je kennis met raakvlaktoestellen zoals de A-schutting (zie foto boven), de kattenloop en de wip. Daarnaast hebben wij hoogtesprongen die gezamenlijk een combinatiesprong of een oxer kunnen vormen. Wij hebben hoge en DSC_0674 [50%]lage tafels, de tunnel (hiernaast en het favoriete onderdeel van Ben), de slurf welke begint met een tunnel, maar eindigt in een los op de grond liggend doek. De breedte-sprong waar de honden overheen moeten springen en de paaltjes waar hiervan een filmpje te zien is…

Tenslotte hebben wij ook nog de muur waar de honden overheen moeten springen. Na deze beginnerscursus moet het er dan ongeveer zo uit gaan zien 🙂

Kortom een erg leuke cursus waarbij u zeer actief met de hond bezig bent.

De Behendigheid beginners start meestal om 9:00 uur en vanwege het opbouwen en afbreken, duurt deze cursus iets langer dan een uur (meestal anderhalf uur). Wij lopen diverse cursussen tussen 9:00 en 13:00 uur en naar aanleiding van je inschrijving, krijg je te horen hoe laat je loopt.

De Behendigheid Beginners kost inclusief de activiteiten (theorieles en diploma-uitreiking)
€ 60,-. Je kunt het cursusgeld aan ons overmaken, naar de bankrekening NL59RABO 0326942246 t.n.v. R.M.J van der Heijden o.v.v De Goede Combinatie.