Agenda seizoen 2021-2

Beste mensen,

Na een lange periode zonder hondentrainingen, is het nu dan eindelijk zover, wij mogen eindelijk weer aan de slag. Hierbij alle data op een rijtje voor het naseizoen van 2021. Wij hopen dat jullie er ook weer zin in hebben. Inmiddels alweer het 40e jaar hondentraining in Zoetermeer en daar zijn we heel erg trots op!

Hierbij de agenda van het nieuwe seizoen;

1e les zaterdag 4 september
Oefenterrein Van Doornenplantsoen 20, Zoetermeer
Denk eraan, wij lopen op gras. Bekijk voor meer info de pagina Locatie.

Strandwandeling zondag 10 oktober
Verzamelen bij het oefenterrein om 10:00 uur

Laatste les zaterdag 27 november
Oefenterrein

Diploma-uitreiking donderdag 16 december
Wijkcentrum ’t Span
Sullivanlijn 31, 2728 BR Zoetermeer
20:00 uur

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print

Met pijn in het hart

(Dit artikel is in 2020 gemaakt, en in januari 2021 voorzien van een update.)

Dit jaar staan wij, het team van Hondentrainingsgroep de Goede Combinatie, 40 jaar klaar om goede combinaties af te leveren. Een fantastische hobby waar sommigen van het team al meer dan 25 jaar hart en ziel in hebben gestoken. Regelmatig hebben wij cursisten van het eerste uur. Deze zijn keer op keer met hun nieuwe hond van de partij om toch weer van vooraf aan te beginnen. Van de puppy cursus naar de Algemene Basis Cursus en dan door naar de Gevorderde Basis Cursus. Voor velen de moeilijkste van allemaal. Voor sommigen een opstap naar behendigheid, waar ze jaren met veel plezier lekker bezig zijn met de hond. Leuke onderlinge wedstrijdjes en geen druk als het eens een keertje niet lukt. Andere willen meer, gehoorzaamheid van een hoger niveau. Door sommigen gezien als echte hondensport, weer anderen willen gewoon lekker bezig zijn met de hond. De laatste jaren zijn we daarmee druk in de weer geweest. Van Club Gedrag en Gehoorzaamheid naar Gedrag en Gehoorzaamheid Algemeen en dan gevorderden. Maar steeds was er toch weer de twijfel of we er wel goed aan deden.

Uiteindelijk hebben wij vorig jaar de knoop doorgehakt om de internationale richtlijn te volgen van de FCI-Obedience. Niet naast je schoenen lopen, maar duidelijkheid en houvast om niet steeds opnieuw een norm neer te zetten.

En er veranderde meer. Niet op de laatste plaats de maatschappij. De manier waarop mensen resultaat willen zien en daarbij ook vooral naar de instructeurs kijken. Lesplannen gingen op de schop. Al heel erg lang geleden introduceerde Trudy ‘Handen thuis’, waarmee een compleet andere manier van lesgeven en leren werd geïntroduceerd bij de Goede Combinatie. Toen vooral bij de pups, als basis, maar de ‘ruk en trek’ methode bleef de bovenhand voeren. Uiteindelijk haalde de realiteit ons in. Mensen hebben steeds minder tijd en we hebben niet één sport maar drie sporten en fietsen is uit de tijd, dus alles met pa en ma en de auto. Oefenen en trainen schiet er vaak bij in en gekscherend zeg ik altijd nadat een cursist heeft gezegd: “ik heb weinig tijd gehad om te oefenen deze week”, “De hond is wel uit geweest?” Uiteraard is het antwoord daarop gelukkig altijd ja, maar uiteindelijk is het trainen iets dat je de hele dag door kunt doen en vooral op allerlei manieren leuk kunt maken. Even zitten bij de stoeprand, even af voordat de bak met eten in de standaard gaat of even voorkomen voordat de bal wordt weggegooid.

Er moest iets gebeuren met de manier waarop wij trainen. Een manier waardoor bij het trainen niet de hond de dupe wordt van het ongeduld van de baas en de baas vooral naar zichzelf kijkt, wanneer de oefening even niet loopt zoals gedacht. Zoals gezegd de lesplannen zijn op de schop gegaan en ook oud instructeurs die terugkwamen, dachten, waar ben ik in terecht gekomen? Maar na een paar lessen bleek dat de nieuwe manier toch echt zeer succesvol bleek te zijn en vooral ook enorm leuk voor de hond. 

Ook de oude inschrijfavonden werden vervangen door een theorieles, waarbij wij kunnen vertellen wie we zijn en wat we doen, maar vooral het theoretisch kader waar binnen wij lesgeven kunnen laten zien. Een lange dag, maar erg leuk om mee bezig te zijn.

Bij een nieuwe manier van lesgeven hoort ook een nieuwe manier van beoordelen, waarbij ook de oude vertrouwde cijferlijst eraan moest geloven. Met Smilies in plaats van cijfers moest duidelijk worden hoe de cursist het had gedaan.  Dit laatste is echter een manier die teveel weg staat bij hoe wij tegen de trainingen en de resultaten aankijken en vandaar dat wij het vanaf dit seizoen toch weer met cijfers doen. De oude vertrouwde jury is omgeruild voor een beoordeling over het gehele seizoen, waarbij de instructeur een belangrijke stem heeft. Ook iets waar we aan vasthouden, aangezien we niet steeds op een andere manier willen werken.

Alphons (de oprichten van de Hondentrainingsgroep) was altijd erg behoudend. Geen nieuwe fratsen en je vooral niet laten verleiden het anders te doen omdat anderen dat zo nodig vinden. Tijdens de inschrijfavonden was het steevast hetzelfde verhaal, met de zelfde boodschap en de gevleugelde uitspraak ‘Wij zijn er altijd!’.

En toen werd het 2020. Voor het eerst in ons 39 jarige bestaan werden wij in maart geconfronteerd met ongekende maatregelen. Wij mochten er opeens niet ‘zijn’. Het terrein ging op slot en alle sportclubs gingen dicht. Zo ook de onze. Voor het eerst konden wij een seizoen niet afmaken en ging de wereld op slot. Wat een rare gewaarwording was dat. 

Alsof er opeens niets anders was, moest iedereen opeens buiten zijn. Sporten, skaten en wat niet meer. Parken waren vol, maar het terrein bleef leeg.
Toen wij afgelopen september eindelijk weer aan de slag mochten waren wij super blij. Er werd een manier bedacht waarop wij konden lopen, materialen werden aangeschaft en borden besteld, om maar zo goed mogelijk aan de regels te kunnen voldoen. Het was even wennen, maar de opstart verliep, niet op de laatste plaats door het begrip van de cursisten, vlotjes. Ondanks de wat kleinere groepjes, waren wij niet al te laat thuis. Want een hobby is leuk, maar het thuisfront wil ons ook nog wel eens zien in het weekend.

Inmiddels heeft de werkelijkheid ons weer ingehaald. Met meer dan 10.000 besmettingen op één dag was de tweede Corona besmettingsgolf een feit. Na zes lessen werden door de premier zwaardere maatregelen afgekondigd en vooral een beroep gedaan op ons allen. Blijf thuis als je niet echt weg hoeft, ga alleen naar de winkels en sporten werd weer aan banden gelegd. Opnieuw werden wij geconfronteerd met de moeilijke opgave, stoppen of doorgaan? In kleine groepjes trainen betekende al snel zo’n twintig groepjes en opnieuw de vraag, doen wij daar wel goed aan. Want wat nu als mensen bij jouw club een besmetting oplopen? En dan de discussies over mondkapjes. Steeds vaker een bron van discussie die niet altijd even netjes verloopt. 

Wij als team van de Goede Combinatie, hebben in elk geval onze verantwoordelijkheid genomen en ervoor gekozen om voor nu even te stoppen met trainen, totdat de besmettingen weer een acceptabel niveau hebben bereikt. En ondanks dat wij er vreselijk van balen, is dit in onze ogen het enige juiste besluit. Niet omdat het wel mag, in groepjes van vier de hele zaterdag op het veld staan en iedereen af en aan laten rijden, maar gewoon even pas op plaats maken in ons aller belang! Geen onnodige bewegingen voor een half uurtje les waarbij wij ook met de mede- instructeurs niet onze ervaringen kunnen delen, elkaar bijstaan en vooral met elkaar genieten van onze hobby. Wij vinden het jammer dat er een aantal mensen zijn die geen begrip hebben voor onze keus. ‘Andere hondenscholen gaan wel door’… , horen wij dan.  Mensen dit is al jaren onze hobby en ook wij BALEN ALS EEN STEKKER, maar het is even niet anders.

Inmiddels is het 2021 en hebben we zelfs een avondklok. Wij willen niets liever dan weer aan de slag, maar op dit moment zit het er nog niet in. Wij willen nog steeds graag verder met les 7, maar wij denken dat wij weer opnieuw moeten starten met de training. Normaal starten wij op 1 februari een nieuw seizoen, maar ook dat zit er nog niet in. Toch hopen wij voor de zomer een volledig seizoen te kunnen draaien en dan eindelijk een vol seizoen 2020-1 af te maken.

Wij hopen weer snel op het veld te staan. Met jullie als cursist en met al die heerlijke viervoeters waar wij het al 40 jaar voor doen. Uiteraard maar hopen dat de verwachte derde golf uitblijft en wij inderdaad aan de slag kunnen. Heel erg veel dank voor de bemoedigende woorden, van iedereen die wel begrip heeft voor onze keus. Wij wensen iedereen veel sterkte in deze bijzondere tijd, hou vol, blijf gezond en wij hopen jullie weer heel snel te zien bij les…. we zien wel, als we maar kunnen beginnen.

Wij houden jullie op de hoogte.

Bedankt!
Het team van de Goede Combinatie 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print

Agenda seizoen 2020-1

Beste mensen,

Hierbij alle data op een rijtje van het eerste seizoen van 2020. Wij hopen dat jullie er weer zin in hebben om na de korte pauze weer aan de slag te gaan! Inmiddels alweer het 39e jaar hondentraining in Zoetermeer en daar zijn we heel erg trots op!

Hierbij de agenda van het nieuwe seizoen;

Theoriedag zaterdag 1 februari
Wijkcentrum ’t Span
Sullivanlijn 31, 2728 BR Zoetermeer
(uitnodiging met de juiste tijd volgt)

1e les gehoorzaamheid zaterdag 8 februari
Oefenterrein van Doornenplantsoen, Zoetermeer
Bekijk voor meer info de pagina Locatie.

1e les behendigheid zaterdag 15 februari
Oefenterrein van Doornenplantsoen, Zoetermeer
Bekijk voor meer info de pagina Locatie.

Vanaf half maart zijn de lessen van de hondentrainingsgroep opgeschort en inmiddels is het seizoen definitief gestopt. Dit alles natuurlijk vanwege de pandemie van VOVID-19 die in Nederland het openbare leven zo goed als heeft stilgelegd.
Iedereen die bij ons aan dit seizoen is begonnen kan uiteraard volgend seizoen kosteloos opnieuw starten.

Wij hopen dat tegen die tijd de meeste sportclubs weer draaien en er voldoende ervaring is opgedaan in onze 1,5 meter maatschappij. Uiteraard hopen wij jullie dan ook allemaal weer te mogen begroeten op onze locatie en gaan wij er weer fris tegenaan.

Wij hopen dat jullie allemaal een mooie zomer hebben in eigen land en dat jullie natuurlijk gezond blijven. Wij zien elkaar weer in september dan!

Het team van de Goede Combinatie

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print

Strandwandeling 2019-2

Veel heel veel regen, windkracht 7 tot stormachtig windkracht 8. Wie heeft er zin om mee te gaan naar het strand?

Op de heenweg wind mee…
Liena

Op tijd in bad en na een lekker bakkie koffie eigenlijk toch weer net iets te laat de auto in. Senna is wel te porren voor een lekker strandwandelingetje dus die was snel beneden. Ik was niet de laatste en toch met een auto of zes gingen we op weg naar Monster. Fijne parkeerplaats, korte strandopgang en altijd heerlijk koffie. Aangekomen wachten een aantal cursisten ons op en al met al hadden we toch nog een lekker clubje om mee te lopen. Rabia had haar nieuwe aanwinst ook meegenomen en was op mijn aanraden gewoon lekker meegegaan. Ze had het prima naar haar zin en ondanks verwoede pogingen is de Jack er niet kleiner op geworden. De honden hadden de koekjes snel in de gaten en ik had heel veel vriendjes vandaag! Met de wind in de rug liepen we lekker snel richting de antenne en van de regen merkten wij helemaal niets, want die viel niet. Op de terugweg hadden we de wind in het gezicht en dat ging beduidend minder snel. Wat een feest om al die honden in hun element te zien! Zelfs Cera ging behoorlijk ver de zee in en liet zich leiden door Senna die haar best deed om de zee leeg te drinken. Helaas kwam het er op hoger gelegen grond weer aan alle kanten uit begon het spel weer opnieuw. Uiteindelijk kwamen we na anderhalf uur ploeteren bij de strandtent aan, maar helaas GESLOTEN! Geen vragen, geen Strandjutter van het seizoen en geen KOFFIE! Wat kan je je daar toch op verheugen onderweg. Voortaan eerst kijken of ze open zijn, want deze teleurstelling is wel erg groot. Hoe dan ook, het was een heerlijke wandeling waarvan niet alleen de hondjes maar ook zeker de baasjes hebben genoten!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print

We zijn weer begonnen…

38 jaar mensen, wat een tijd! Alweer een jaar op de nieuwe locatie en het weer was prachtig. Voor het eerst dit jaar begonnen met een theoriedag de 7e, maar vandaag lekker het veld op. De behendigheid liep een weekje voor en was al wel direct het veld opgegaan, dus daarvoor alweer de tweede les. Er is veel nieuws  te vertellen en om te beginnen is het team uitgebreid. Martin en Roland komen het team versterken. Zij maken beide deel uit van de Gedrag & Gehoorzaamheid groep en lopen al heel wat jaren bij de trainingsgroep. Welkom!

Een theoriedag in plaats van de vertrouwde inschrijfavond. Tijdens de cursus hebben wij heel wat te vertellen en dat gaat vaak ten koste van de tijd die je als cursist hebt om te lopen. Vandaar dat wij met ingang van dit seizoen de theoriedag hebben ingevoerd. Niet een hele dag theorie, maar een goed uur allerlei handige tips en trucs waarmee je een betere cursist wordt en wij op het veld een heleboel zaken niet meer hoeven aan te stippen. Bij de ene cursus de meer elementaire zaken en bij de andere veel meer diepgaande informatie over hoe je je hond kunt lezen en bepaalde gedragingen kunt herkennen. Belangrijk om op jouw niveau als eigenaar naast je hond te staan. Ondanks dat we een beetje valse start hadden (de zaal ging wat laat open) was het een goede dag waarin wij veel hebben kunnen delen. Best weer wat zaken kunnen oppoetsen, maar hier zeker mee doorgaan.

Dan is het natuurlijk het eerste seizoen waarin wij GEEN zwerftocht hebben. Voor sommige trouwe aanhangers erg jammer, maar het aantal cursisten dat meeging liep behoorlijk terug. Voor Peter altijd een hoogtepunt van het seizoen, waarbij hij de honden weer zo vuil mogelijk mocht afleveren en de baasjes ook niet altijd even schoon bij de finish aankwamen.

Ondanks de titels Smeerpoets en Speurneus van het seizoen is dat misschien wel gelijk de reden dat maar een bescheiden groep meeging op deze tochten. Vandaar dat wij met ingang van dit seizoen alleen nog een strandwandeling houden.

En dan is er natuurlijk de verandering omtrent de Gedrag & Gehoorzaamheid. Voor de meetsen een ver van mijn bed show, maar voor sommigen een belangrijk onderdeel op de zaterdag. Vroeger kende wij alleen het Club GG en dat was het hoogst haalbare bij de hondentrainingsgroep. Een paar jaar geleden veranderde wij de inhoud van de cursussen meer gericht op de eisen van de Federatie Hondensport Nederland (FHN). Met Club GG, GG Algemeen en een GG Gevorderden cursus wilden wij meer inhoud en doorstroming bieden aan de cursisten die naast de gehoorzame huishond, echt de hondensport in wilden. Met deze niveau’s hebben wij een beetje geworsteld en hebben met ingang van dit seizoen ervoor gekozen om de cursus op basis van Internationale regels in te richten. Deze Internationale regels worden uitgegeven door de Federation Cynologique Internationale (FCI). Wij hebben er vertrouwen in dat veel cursisten erg veel plezier gaan beleven aan dit avontuur.   

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print

Agenda seizoen 2019-2

Beste mensen,

Hierbij alle data op een rijtje van het tweede seizoen van 2019. Wij hopen dat jullie er weer zin in hebben om na de vakantie aan de slag te gaan! Inmiddels alweer het 38e jaar hondentraining in Zoetermeer en daar zijn we heel erg trots op!

Hierbij de agenda van het nieuwe seizoen;

Theoriedag zaterdag 7 september
Wijkcentrum ’t Span
Sullivanlijn 31, 2728 BR Zoetermeer
(uitnodiging met de juiste tijd volgt)

1e les zaterdag 14 september
Oefenterrein van Doornenplantsoen, Zoetermeer
Bekijk voor meer info de pagina Locatie.

Strandwandeling zondag 29 september
Wij gaan naar het strand van Monster en parkeren op de parkeerplaats aan de Molenslag.
Parkeren kost € 2,- voor de hele dag en als de beheerder aanwezig is kan je ook pinnen.

Laatste les zaterdag 30  november
Oefenterrein
Op deze laatste lesdag zijn er tevens examens van de eerste Gedrag & Gehoorzaamheid Basis groep die dit jaar voor het eerst wordt gehouden volgens de FCI regels.

Diploma-uitreiking donderdag 12 december
Wijkcentrum ’t Span
Sullivanlijn 31, 2728 BR Zoetermeer
20:00 uur

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print

De kop is eraf!

Ja mensen, afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover, trainen op de nieuwe locatie. Weer vroeg uit de veren en met een wagen volgeladen rond acht uur aan het van Doornenplantsoen, waar al snel de eerste cursisten zich meldde die gelijk aan het werk werden gezet. Allereerst om een nieuwe afzetting (schapennet) te plaatsen, die cursisten die aankomen en de behendigheid lopers, moet scheiden van de overige groepen. Dat was nog even zoeken, maar uiteindelijk werkt het goed en zal deze iedere zaterdag worden neergezet. Natuurlijk heeft er ook maar één hond in vastgezeten en dat was natuurlijk Senna (mijn eigen hond). Gelukkig doen ze zoiets maar één keer, want anders moeten we ook nog regels voor ezels gaan opstellen. De instructeurs waren niet op volle sterkte, want Roos moest haar theorie-examen doen als Kynologisch instructeur. Kayleigh was ‘s-morgens gestoken door een Hoornaar en kon haar eerste les net afmaken, maar moest vanwege een allergische reactie toch een bezoekje brengen aan de Eerste Hulp. Uiteindelijk met een dubbele dosis medicijnen, ging het een stuk beter en is zij zondag op vakantie gegaan. Zaterdag zijn we dus weer niet op volle sterkte en ga ik zelf Sport & Spel doen (nu niet allemaal afbellen). Nadat ik met Kees ook het laatste bord had opgehangen was de locatie eindelijk van ONS! (Nee hoor, wij huren van de Gemeente, maar we kunnen er in elk geval minimaal 10 jaar tegenaan.) Nadat na de laatste cursus alles weer in de container zat, konden Henk en ik eindelijk van een bakkie genieten, want wij mistte onze vaste verzorgers. Uiteindelijk gingen we tevreden naar huis. Zondagmorgen toen ik met Senna ging lopen had ik warempel spierpijn in mijn kuiten. Toch even wennen zo’n veldje…

Tot snel weer,
Peter

Een smal stukje beton, midden in de stad.

Een smal stukje beton, midden in de stad. Ooit met lage struikjes klein en jong. Alphons kwam er in september 1981 aan. Want als hij het idee had dat het beter kon, dan begon hij toch gewoon zijn eigen club. Hondentrainingsgroep de Goede Combinatie streek neer op dat smalle stukje beton. Vele tranen vloeide er, er werd veel gelachen en 37 jaar lang trainden we er baasjes met veel, heel veel uiteenlopende hondenrassen en vooral ook kruisingen. Veel instructeurs in de dop stonden er op, groeiden in hun vak en bleven jarenlang het gezicht van de club. Vele kinderen kwamen met hun ouders naar het terrein, speelden er lekker met de bal of hielpen met lesgeven, om later met hun eigen hond terug te komen. Zelfs hond na hond zagen wij bekende oudere gezichten terugkomen. Sommige werden zelfs instructeur en versterken het team nog steeds. 37 jaar heel gewoon en op een oude vertrouwde manier. Niets nieuwtjes of modegrillen, daar heb je niets aan. Blijf maar gewoon met vier poten op het beton staan! Stilstand is achteruitgang dus gingen we zeker met de tijd mee. Van aanhanger naar opslagcontainer, van Absentielijst naar Presentielijst en van Arie en Netty naar Criteria en een meerkoppige jury en van kleine struikjes naar enorme bomen. Al die jaren ondersteund door enthousiaste ondersteuners Corrie, Els en Annemiek.

Een enthousiast team dat al die jaren de hondjes op de eerste plaats stelden en het beste in de baasjes naar boven haalden. Wat ben ik ongelofelijk trots dat ik daar al 24 jaar deel van uit mag maken. Mijn cluppie!

In september starten we op een nieuwe locatie. Geen beton maar gras niet smal maar breed en geen wegen maar een afgesloten terrein. Wat zal het wennen zijn. Hopelijk weten de oudere gezichten de weg weer te vinden naar het nieuwe terrein. Gezinnen, volwassenen, kinderen en honden en uiteraard altijd in dat oer Hollandse weer. Van -16 tot 25 graden altijd lekker. Wat onwijs jammer dat Alphons ons nieuwe onderkomen niet meer heeft kunnen zien. Als hij had gekund, had hij er zeker weer gestaan, supertrots als altijd ik weet het zeker.

Toen wij vandaag klaar waren, stonden we nog even na te praten. Een raar moment, de laatste les voorbij en alleen nog het examen in het vooruitzicht. Morgen de examens en dan is het echt klaar. Het is echt een tijdperk wat we afsluiten, echt een jaar van opnieuw beginnen. Op naar de toekomst en ik hoop nog heel veel jaren als Goede Combinatie in Zoetermeer! 

Oprichter Hondentrainingsgroep de Goede Combinatie, Alphons Dijkstra, overleden

Sterf niet met mij maar omhels het leven.
Geniet en leef ten volle.
Deze week bereikte ons het bericht dat de oprichter van Hondentrainingsgroep de Goede Combinatie, Alphons Dijkstra, is overleden.
Alphons heeft zich vele jaren met hart en ziel ingezet voor de Hondentrainingsgroep en was daarvan de trotse ‘Hoofdinstructeur’.
Vele hebben van hem les gehad waarbij hij ook vele jaren zijn eigen trouwe makker meenam naar de cursus. Hij wist velen enthousiast te maken voor de hondensport en als de honden niet meer centraal stonden, dan begon hij gewoon voor zichzelf. Dat heeft hij 23 jaar volgehouden.
Toen hij begin 2004 aangaf dat hij meer tijd wilde vrijmaken voor andere zaken, zoals zijn geliefde koor, liet zijn gezondheid hem dat jaar in de steek en is hij nooit meer actief geweest binnen de club. Niet actief, maar zeker wel betrokken. Alphons kon niet zo goed tegen veranderingen, maar zag dat zijn groep in goede handen was. Dat heeft hij altijd gezegd en daar was hij trots op als een Pauw, alleen hield hij zelf graag wat kleinere vogeltjes. Alphons is altijd zijn groep blijven volgen, was oprecht geïnteresseerd in wat er speelde en was ook recent weer zeer verheugd dat wij uitzicht hadden op een nieuw terrein. ‘Als ik straks weer wat lekkerder in mijn vel zit…’, dan had hij er in september as. weer gestaan, vol interesse en vol trots.

Het was zijn Hondentrainingsgroep en het zal altijd zijn Hondentrainingsgroep blijven.

Alphons, we gaan hem missen!

Wij wensen familie, kinderen en vrienden heel veel sterkte toe met het verlies.

———————————————————————————

Tot het laatst wilde je leven
Door een sterke wil gedreven
Je geest was nog in volle kracht
Maar over je lichaam had je geen macht
Groot is de leegte die je achterlaat
Mooi zijn de herinneringen die blijven

* Den Haag, 11 mei 1949                              † Den Haag,  24 januari 2018

Alphons is thuis.