Activiteiten

Wij organiseren diverse activiteiten tijdens het seizoen. Hieronder kun je lezen welke het zijn. Wij vinden het erg leuk als je mee gaat of komt en natuurlijk ook als je laat weten als je ideeën hebt.

INSCHRIJFAVOND

Voordat je je gaat inschrijven voor een cursus wil je weten wat je mag verwachten van de cursus en wie deze gaat geven. Tijdens de inschrijfavond vertellen wij wat we je leren tijdens de cursussen en hoe we dat doen. Daarnaast vertellen wij wat over het materiaal, de locatie en het feit dat wij er altijd zijn ook al is het nog zulk slecht weer. Uiteraard zijn wij gehouden aan wettelijke regels, dus tijdens de pandemie zijn wij ook een tijdje afwezig geweest. Wij proberen je tijdens de inschrijfavond enthousiast te maken voor onze hobby en spreken uiteraard de wens uit dat je je snel thuis zult voelen bij Hondentrainingsgroep de Goede Combinatie.

THEORIE-AVOND

Tijdens de cursus hebben wij heel wat te vertellen en dat gaat vaak ten koste van de tijd die je als cursist hebt om te lopen. Vandaar dat wij met ingang van het tweede seizoen van 2019 een theoriedag hebben ingevoerd. Niet dat je een hele dag theorie kreeg maar een goed uur allerlei handige tips en trucs waarmee je een betere cursist wordt en wij op het veld een heleboel zaken niet meer hoeven aan te stippen. Toch zijn wij vanaf heden weer teruggegaan naar een theorieavond. Wij hebben dan iets meer tijd om iedereen van meer elementaire zaken tot de veel meer diepgaande informatie over hoe je je hond kunt lezen en bepaalde gedragingen kunt herkennen. De theorie-avond zal ongeveer na vier lessen worden gehouden en wij gaan er vanuit dat iedere cursist deze avond een keertje bijwoont.

STRANDWANDELING

Zodra we weer het strand op mogen met de hond, gaan we meestal op een zondag even lekker uitwaaien. Aangezien op het strand lopen al vrij zwaar is en we vaak dik een uur weg zijn, is deze wandeling niet geschikt voor pups. Neemt niet weg dat je van harte welkom bent om mee te gaan, maar voor de pup is de wandeling echt te zwaar. Na de wandeling wordt er onder elkaar (voor de liefhebbers) nog wat gedronken, voor eigen rekening. Tijdens deze welverdiende ontspanning krijg je vragen waarop je antwoord mag geven. Met het goed beantwoorden van deze vragen ding je mee naar de titel van Strandjutter van het seizoen en kan je een leuke prijs winnen. In het verleden gingen wij ook vaak zwerven, maar veel mensen vonden dit te zwaar waarbij ook de honden nog wel eens baggerkwart terug kwamen en vandaar dat wij deze tocht hebben geschrapt.

DIPLOMA UITREIKING

13246231_1870953843132247_3333938028787436917_oDiploma-uitreiking (zonder hond) Tijdens de diploma-uitreiking, hoor je of je geslaagd bent of niet. Voor de pups is dit niet belangrijk want deze krijgen enkel een cijferlijst met een certificaat. Deze slagen dus eigenlijk altijd! Voor de overigen geldt dat ze gedurende de beoordelingen voldoende punten moeten halen om te slagen. Je krijgt altijd een beoordelingslijst,  maar of je een diploma krijgt hangt af van je eigen inzet en die van de hond. Tijdens de uitreiking krijg je allemaal wat lekkers mee voor de hond en houden we een loterij met wat leuke prijsjes. Echt een hele gezellige avond die je na al je inzet niet mag missen, ook al heb je het idee er niets van gebakken te hebben.