Gevorderde Basis Cursus

De gevorderde basis cursus wordt wel de moeilijkste cursus genoemd. Bij deze cursus gaan we voor het eerst ook rechts aan de lijn volgen en wordt het niveau ook weer verhoogd. Ook het gedrag ten opzichte van andere honden wordt in deze cursus op de proef gesteld. Zowel bange als felle honden maken vaak grote vorderingen tijdens deze cursus.

Buiten de voorgaande commando’s (loop, volg, zit, af, sta met stap opzij  blijf, kom voor en aan de voet) worden de volgende zaken behandeld:

  • Niet alleen links maar ook rechts volgen aan de lijn.
  • Gedrag ten opzichte van andere honden. Als begeleider loop je met je hond langs de andere honden, waarbij gekeken wordt naar jou, maar ook de honden die nog zitten. Hoe gedragen ze zich ten opzichte van elkaar. Wij kijken daarbij naar jouw, maar ook naar de houding van de hond.
  • Blijf. In tegenstelling tot de vorige cursussen gaat iedere baas nu een blokje om tijdens het blijven. De hond moet twee minuten blijven liggen, waarbij iedere baas even ‘uit zicht gaat’. De hond blijft dus alleen achter. Hij moet zonder baas, twee minuten blijven liggen. Dit doen wij in tegenstelling tot vroeger individueel, dus niet meer met alle honden tegelijk.
  • Terug naar de plaats. Nadat de hond is voorgekomen (vanuit af) en aan de voet is gegaan moet hij nu ook weer terug naar zijn plaats. Dat is de plek waar hij gelegen heeft en waar de baas de riem heeft achtergelaten.
  • Voorleiden. Hierbij brengt de baas de hond bijvoorbeeld voor de jury. De hond krijgt hier het commando sta, waarna de baas schuin voor de hond gaat staan. Dit is de basis voor de volgende onderdelen.
  • Betasten. Bij dit onderdeel moet de hond zich laten betasten door de instructeur zonder van zijn plek te komen. Hierna gaat de baas naast de hond staan en geeft het commando “zit”.
  • Gebit tonen. Hierbij laat de baas, in drie stappen, het gehele gebit van de hond zien.
  • Omgang van de baas met de hond. Hoe gaat de baas op de juiste manier met de hond om.

De cursus vraagt echt wel wat van de begeleider en draagt zeker bij aan de Goede Combinatie!

IMG_7535


De Gevorderde Basis Cursus start meestal om 10:00 of 11:00 uur. Wij lopen diverse cursussen tussen 9:00 en 13:00 uur en naar aanleiding van je inschrijving, krijg je te horen hoe laat je loopt. De cursussen duren ongeveer een uur. Aangevuld met alle vragen van cursisten komt de lestijd al heel snel op een uur.

De Gevorderde Basis Cursus kost inclusief de activiteiten (theorieles en diploma-uitreiking) 
€ 52,50. Je kunt het cursusgeld aan ons overmaken, naar de bankrekening NL33 INGB 0005263325 ten name van;  “de Goede Combinatie”.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print