Club GG (Club Gedrag & Gehoorzaamheid)

Club GG Gevorderden 2
Dit is een cursus voor doorzetters. Gewoon lekker om elke week onder elkaar aan het werk te zijn en je hond uit te dagen. Dit is geen cursus voor mensen die snel tevreden zijn. Kortom, voor de echte doorbijters!
Tijdens deze cursus loopt de hond op een enkel onderdeel na los.

Stichting Hondenschool Zoetermeer heeft helaas moeten besluiten eind 2022 haar laatste lessen te geven. Gelukkig ligt de manier van trainen niet ver van die van de Goede Combinatie af. Wij hebben in overleg een indeling gemaakt van de cursussen. Kortom een diploma Gevorderden 1 op zak, schrijf je dan in voor deze cursus.

In de cursus komen de volgende zaken aan bod:

Het loop en volg (zowel links als rechts) tijdens parcours _MG_4704met hierin het zit, af en sta met stap opzij. Daarnaast wordt het volgen in een cirkel (combinatielopen) links- en rechtsom beoordeeld. Hierbij staan alle combinaties op enige afstand in een cirkel opgesteld en loop één combinatie op aangeven van de jury links om één combinatie en daarna rechtsom om een andere. Dit alles wordt gedaan nadat het gedrag ten opzichte van andere honden wordt bekeken. Dit doen we door een ZIG-ZAG oefening. Naast de volgoefeningen moet de combinatie een 8 lopen. Daarnaast loopt de combinatie een apart parcours waarbij diverse hindernissen zijn opgesteld. Hierbij worden commando’s Hoog, Door en Over behandeld. Hierbij moet de hond netjes blijven volgen.

Ook het kom-voor zit in deze cursus. Ook het voorkomen met tussentijds af wordt hierin meegenomen. Hierna gaat de hond aan de voet en ook weer terug naar de plaats.

De hond moet achter elkaar 1 minuut zit in zicht en daarna 2 minuten  afblijven terwijl de geleider uit zicht gaat. De honden zijn dus twee minuten ‘alleen’ op het veld en moeten netjes blijven wachten tot de baas terug is.

Het beter wordt gebruikt om de hond te bewegen de uitvoering te verbeteren. Hiervoor stappen wij bijvoorbeeld een stapje naar rechts, waardoor de hond te ver bij ons vandaan zit. Door het commando beter te geven moet de hond weer netjes aansluiten. Deze oefening kan bij allerlei commando’s gebruikt worden en in alle richtingen.

Als laatste onderdeel krijgt de hond iets te eten aangeboden en wordt het voor de hond achtergelaten. Het onderdeel is voedsel weigeren.  Zodra de laatste hond heeft gehad, wordt het voedsel bij eerste hond weer weggehaald etc. Uiteraard is het de bedoeling dat de hond niets aanneemt en zelfs als het in de bek gestopt wordt, deze het uiteindelijk uitspuugt.

Uiteraard wordt ook tijdens deze cursus gelet op de omgang van de geleider met de hond.

Mensen die deze cursus doorlopen hebben en het diploma op zak, kunnen doorstromen naar de cursus Gedrag & Gehoorzaamheid Basis. Deze cursus is afgeleid van de FCI reglementen, alleen sluit deze beter aan bij het niveau van onze Club GG.

Hard werken, veel oefenen en uitdagen zijn steekwoorden die van toepassing zijn op deze cursus. Door spelenderwijs de oefeningen te doorlopen en vooral plezier te hebben samen, ga je hiervan genieten en leg je een mooie basis voor de andere GG-cursussen.

De Club GG Cursus kost inclusief de activiteiten (theorieles en diploma-uitreiking)
€ 60,-. Je kunt het cursusgeld aan ons overmaken, naar de bankrekening NL59RABO 0326942246 t.n.v. R.M.J van der Heijden o.v.v De Goede Combinatie.