Gedrag & Gehoorzaamheid Basis

 FCI-Obedience training leert een hond samenwerken met de handler op een gecontroleerde manier. De nadruk moet liggen op het opbouwen van een goede verstandhouding tussen hond en handler en op het bereiken van een grote bereidheid van de hond om commando’s op te volgen, zelfs op afstand van de handler. Handler en hond moeten een goede algemene band tonen.

Fédération Cynologique Internationale

In 2019 heeft Hondentrainingsgroep de Goede Combinatie besloten om zich te gaan richten op het niveau FCI-Obedience in de vorm van Gedrag & Gehoorzaamheid (GG) basis niveau en niveau één, twee en drie (1, 2 of 3). Het doel is om vooral op een leuke manier voor hond en Handler, de hondensport te bedrijven. Het is vooral niveaugericht en niet bedoelt om aan (internationale) wedstrijden mee te doen. 

Het begint allemaal met de Obedience Basiscursus. Het is de schakel tussen de gehoorzaamheidscursussen en Gedrag & Gehoorzaamheidscursussen 1 tot en met 3. Het is een cursus waar eigenaren kunnen  proeven aan het GG niveau maar ook lange tijd op een leuke manier met hun hond kunnen blijven trainen, zonder persé door te hoeven stromen naar de GG1. Lees hier precies wat er allemaal van je wordt verwacht en wat wel en niet mag.

De volgende onderdelen ga je beoefenen tijdens de cursus;

De volgende onderdelen komen aan de orde:

1 Negeren van andere honden
2 1 minuut af in zicht
3 Los volgen
4 Komen op bevel
5 Rond een pion sturen
6 Zit, Sta of Af tijdens volgen
7 Vlak apport
8 Aansluiten vanuit zit positie
9 Posities op afstand
10 Vak zenden
11 Algemene indruk

De cursus Gedrag & gehoorzaamheid Basis kost inclusief de activiteiten (theorieles en diploma-uitreiking) € 55,-. Je kunt het cursusgeld aan ons overmaken, naar de bankrekening NL33 INGB 0005263325 ten name van;  “de Goede Combinatie”.

De cursus Gedrag & Gehoorzaamheid start meestal tegen de middag. Wij lopen diverse cursussen tussen 9:00 en 13:00 uur en naar aanleiding van je inschrijving, krijg je te horen hoe laat je loopt. De cursus duurt zeker een uur.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Print this page
Print