Het Team

De trainingsgroep werd in 1981 opgericht door Alphons Dijkstra (zie foto onder) en is al die tijd actief in Zoetermeer. Vanaf het begin trainde de trainingsgroep op de aan Boerhaavelaan, maar we zijn in 2018 verhuisd naar het van Doornenplantsoen. Door de jaren heen kreeg de trainingsgroep haar eigen behendigheids-toestellen, welke in 2015 geheel vernieuwd zijn. Vroeger werden deze elke zaterdag in een aanhanger naar het terrein gebracht, maar inmiddels staat de eigen container van de trainingsgroep op het terrein. Heel erg veel mensen hebben door de jaren heen de trainingsgroep geholpen om het te maken wat het nu is. Uiteraard gebeurt dit nog steeds geheel vrijwillig en zonder deze inzet kan de trainingsgroep niet bestaan. Natuurlijk bestaan wij ook doordat trouwe cursisten, die soms al een paar honden bij ons hebben opgeleid, steeds bij ons terugkomen. Wij hopen er dan ook nog heel lang voor u te zijn….

Het team bestaat uit zes instructeurs, Ramona van der Heijden, Gert Rog, Peter Schoenmakers, Henk Tammerijn, Martin van Velzen en Roland Verheul. Ramona neemt tevens het secretariaat voor haar rekening.

v.l.n.r.: Martin, Ramona, Roland, Roos, Henk en vooraan Peter.

Ramona van der Heijden
Op mijn vijftiende kreeg ik mijn eerste hond voor mijn verjaardag en vanaf dat moment heb ik altijd herdershonden gehad. Totdat ik in 2012 een hond kreeg met ernstige gedragsproblemen. Ik heb lang doorgelopen en gezocht totdat ik in 2018 bij de Goede Combinatie terecht kwam. Hier hebben wij de Algemene Basis Cursus doorlopen om de hond beter onder apèl te krijgen. De hond is uiteindelijk bij mijn ex gebleven en met onze andere hond is mijn dochter begonnen aan de puppy-cursus. Inmiddels gaat zij nu Gedrag & Gehoorzaamheid lopen met de hond. Eind 2019 ben ik gevraagd om het secretariaat van Annemiek over te nemen en het team te versterken. Daarnaast ga ik mij richten op de behendigheid en kijken of de instructeursjas mij past. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over het reilen en zeilen van de groep, vul dan even een contactformuliertje in. Veel plezier tijdens de cursussen. Mail Ramona

Peter Schoenmakers
Ik ben op 1 februari 1995 gestart als instructeur bij de hondentrainingsgroep. Met mijn toenmalige hond Dingo had ik alle cursussen doorlopen en Alphons vroeg mij tijdens de strandwandeling in oktober, om te komen lesgeven. Daar hoefde ik niet echt lang over na te denken en samen met Remco Dijkstra, de zoon van Alphons, startte ik mijn avontuur. Wat een mooie ervaring om bij de Goede Combinatie les te mogen geven. Het heeft het vuurtje aardig aangewakkerd, want later startte ik als instructeur bij de Brandweer, het Verhuiscollege en tegenwoordig als kaderinstructeur geef ik met veel plezier EHBO-lessen, o.a. bij het Rode Kruis. Ik ben getrouwd met Joke en heb twee katten en had een hond Senna die elke zaterdag met mij meekwam, maar zij is helaas in 2023 overleden. De dynamiek van het lesgeven en de interactie met de baasjes vind ik fantastisch en hoop nog heel lang deel uit te mogen maken van het team. Mail Peter

Henk Tammerijn
Ik ben Henk Tammerijn geboren 1959 getrouwd , vader en opa.
In 1994 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Goede Combinatie door cursus te gaan lopen met onze eerste hond Max, een kruising. In 1998 zijn we verliefd geworden op de witte herder en onze tweede hond Rowhan kwam in ons leven.
Na het overlijden van Rowhan, een Amerikaans/Canadese witte herder, waarmee we geen cursus hebben gelopen, omdat hij gewoon mee ging in de opvoeding van de kinderen, werd in december 2008 onze Antar, een Zwitserse witte herder, geboren. Met hem zijn we toen in februari opnieuw cursus gaan lopen bij de Goede Combinatie. Met Antar hebben we alle gehoorzaamheidscursussen doorlopen en tijdens deze periode ben ik gevraagd of ik interesse had om bij de trainingsgroep les te komen geven. Omdat ik het erg leuk vind mensen te helpen met hun hond, ben ik op de uitnodiging ingegaan en geef nu alweer vanaf 1 september 2010 les.
In April 2010 hebben we Finn, ook een Zwitserse witte herder gekregen, waarmee mijn vrouw alle cursussen heeft gelopen. Onze beide reuen zijn dekreuen geweest en hebben daardoor shows gelopen en ringtraining gehad. Finn was vanaf zijn tweede altijd bij mij bij de lessen aanwezig en we hebben samen een aantal jaren behendigheid gedaan.
Antar bleef gezellig thuis en vond het prettig om samen met mij vrouw te wandelen van Noordhove naar de Boerhaavelaan om zijn ”broer” en de baas op te gaan halen aan het eind van de cursusdag, om dan weer samen naar huis te gaan. Mail Henk

Martin van Velzen
Ik ben Martin van Velzen, 43 Jaar oud, getrouwd en vader van 2 kinderen. Met onze rottweiler Orva ben ik in 2003 gestart met cursus bij de goede combinatie. Tot en met 2006 en de GBC cursus ben ik erbij gebleven. Deze 3 jaren trainen met Orva hebben ervoor gezocht dat ik een sterke,  gehoorzame en stabiele Rotweiler reu als beste maatje had. Tijdens en na deze periode zijn onze kinderen geboren en zijn opgegroeid met Orva, hij heeft o.a. geholpen met hen te leren staan. Orva is 10 jaar geworden.
Inmiddels hebben wij Cera, een Rotweiler teef van 2,5 jaar en in maart 2017 geboren. Van puppy tot en met GBC de trainingen doorlopen en vol enthousiasme gaan we door met de GGB hondensport. Cera bleek voor mij de ultieme uitdaging voor wat betreft laten gehoorzamen. Deze dame bleek het tegenovergestelde van Orva! De strenge hardere aanpak, zoals bij de karaktervolle zelfverzekerde Orva, paste totaal niet bij Cera. Wanneer ik op deze wijze ging trainen raakte de wat onzekere, minder sociale Cera helemaal de kluts kwijt. Het roer moest om, ik moest uit mijn comfortzone komen en een andere wijze zien te vinden. Deze omschakeling heb ik kunnen maken mede door de positieve kritiek van de instructeurs en daadwerkelijk dóór te zetten en veel te trainen.E r ging een wereld voor mij open. Toen ik gevraagd werd om in 2019 bij het instructeurs team van de Goede Combinatie te komen was voor mij de keuze snel gemaakt. Ik hoop dat ik andere hondenbezitters kan helpen met mijn ervaringen, nog veel meer kan leren van het ervaren team en kijk dan ook erg uit naar de komende tijd.
Mail Martin

Roland Verheul
Ik ben Roland Verheul, 57 jaar,  getrouwd met Monique en hebben samen 4 kinderen. Ik heb mij al van kleins af aan bezig gehouden met dieren en de natuur. Ving altijd dieren op,  verzorgde ze en liet ze dan weer vrij (daar waren mijn ouders ook wel erg blij mee 😀). Ik heb gewerkt als dierenarts assistent (toendertijd de enige binnen Den Haag e.o.). Daarna in dienst gegaan en ben daar in de bewaking met honden in aanraking gekomen. Na diensttijd Biologie gestudeerd, maar hier kon ik geen werk in vinden en ben de ICT ingegaan. Jarenlang ben ik actief geweest in de hondensport (IPO) en met mijn Mechelaar Ayla getraind. Nu ben ik zelf ook nog met Qwendo aan het trainen voor Gedrag & Gehoorzaamheid bij de Goede Combinatie en daarbij ben ik toegetreden tot dit fantastische team om zelf op den duur ook cursussen te geven. Veel plezier met de cursussen en tot ziens in de lessen. Mail Roland