Een smal stukje beton, midden in de stad.

Een smal stukje beton, midden in de stad. Ooit met lage struikjes klein en jong. Alphons kwam er in september 1981 aan. Want als hij het idee had dat het beter kon, dan begon hij toch gewoon zijn eigen club. Hondentrainingsgroep de Goede Combinatie streek neer op dat smalle stukje beton. Vele tranen vloeide er, er werd veel gelachen en 37 jaar lang trainden we er baasjes met veel, heel veel uiteenlopende hondenrassen en vooral ook kruisingen. Veel instructeurs in de dop stonden er op, groeiden in hun vak en bleven jarenlang het gezicht van de club. Vele kinderen kwamen met hun ouders naar het terrein, speelden er lekker met de bal of hielpen met lesgeven, om later met hun eigen hond terug te komen. Zelfs hond na hond zagen wij bekende oudere gezichten terugkomen. Sommige werden zelfs instructeur en versterken het team nog steeds. 37 jaar heel gewoon en op een oude vertrouwde manier. Niets nieuwtjes of modegrillen, daar heb je niets aan. Blijf maar gewoon met vier poten op het beton staan! Stilstand is achteruitgang dus gingen we zeker met de tijd mee. Van aanhanger naar opslagcontainer, van Absentielijst naar Presentielijst en van Arie en Netty naar Criteria en een meerkoppige jury en van kleine struikjes naar enorme bomen. Al die jaren ondersteund door enthousiaste ondersteuners Corrie, Els en Annemiek.

Een enthousiast team dat al die jaren de hondjes op de eerste plaats stelden en het beste in de baasjes naar boven haalden. Wat ben ik ongelofelijk trots dat ik daar al 24 jaar deel van uit mag maken. Mijn cluppie!

In september starten we op een nieuwe locatie. Geen beton maar gras niet smal maar breed en geen wegen maar een afgesloten terrein. Wat zal het wennen zijn. Hopelijk weten de oudere gezichten de weg weer te vinden naar het nieuwe terrein. Gezinnen, volwassenen, kinderen en honden en uiteraard altijd in dat oer Hollandse weer. Van -16 tot 25 graden altijd lekker. Wat onwijs jammer dat Alphons ons nieuwe onderkomen niet meer heeft kunnen zien. Als hij had gekund, had hij er zeker weer gestaan, supertrots als altijd ik weet het zeker.

Toen wij vandaag klaar waren, stonden we nog even na te praten. Een raar moment, de laatste les voorbij en alleen nog het examen in het vooruitzicht. Morgen de examens en dan is het echt klaar. Het is echt een tijdperk wat we afsluiten, echt een jaar van opnieuw beginnen. Op naar de toekomst en ik hoop nog heel veel jaren als Goede Combinatie in Zoetermeer! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *